Ik ben aangesloten bij de branchorganisatie voor de pedicure "Provoet".

Deze brancheorganisatie is opgericht voor pedicures.

provoet-portfolio1-a

Brancheorganisatie ProVoet bevordert de kwaliteit van het beroep en de beroepsuitoefening om garant te staan voor een goede en verantwoorde zorgverlening. Dit bereikt ProVoet door:

  • Het ontwikkelen van richtlijnen ten aanzien van de beroepsuitoefening en hygiëne
  • Nauwe samenwerking met opleidingsinstituten en exameninstellingen
  • Het ontwikkelen van een kwaliteitssysteem ten behoeve van de pedicurebranche
  • Het promoten van het beroep naar andere zorgaanbieders en de consument
  • Het organiseren van kennisbijeenkomsten voor haar leden
 

Drie categorieën pedicures

ProVoet onderscheidt drie categorieën pedicures:

1. Pedicure
De pedicure verzorgt de voeten van mensen met allerlei voetproblemen. Zij verzorgt de nagels en verwijdert eelt en eventuele likdoorns. Voorafgaand aan de behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit en indien nodig maakt zij blauwdrukken. Zij heeft een signalerende functie en adviseert onder andere bij schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.

2. Gespecialiseerd pedicure
De pedicure die een aantekening ‘voetverzorging bij diabetici’ en/of ‘voetverzorging bij reumapatiënten’ bezit, heeft na de opleiding een bijscholing gedaan in de genoemde onderwerpen.

3. Medisch pedicure
De medisch pedicure is breed opgeleid. Zij kan alle risicovoeten en voetproblemen behandelen die bijvoorbeeld zijn ontstaan door reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en antidruk technieken. Zij heeft meer mogelijkheden om complexere voet- en nagelproblematiek te behandelen.

 image018